چهارشنبه 16 فروردین 1396
آموزش تکنیک عکاسی اچ دی آر (HDR) در عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی و عکاسی حرفه ای

آموزش تکنیک عکاسی اچ دی آر (HDR) در عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی و عکاسی

یکی از ویژگی های دوربین های حرفه ای، تکنیک های مختلف عکاسی است که با آنها قابل اجرا است. این تکنیک ها به عکاس کمک میکند که در موارد مختلف با توجه به شرایط محیطی ، و جوی و حتی نوع نگاه و سلیقه عکاس به فضای مورد عکاسی از این تکنیک ها استفاده کند.

مهارت دانستن این تکنیک ها در عکاسی برای عکاسانی که عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی و عکاسی حرفه ای انجام میدهند چند برابر عکاسان دیگر است.یکی از این تکنیک ها تکنیک اچ دی آر ( hdr) می باشد.این تکنیک در حقیقت باعث کم کردن سایه ها و همچنین از بین بردن قسمت های پر نور در عکس می شود.

فرض کنید که در یک محیط داخلی مشغول عکاسی هستیم و پنجره ای رو به منظره زیبا در پشت پنجره قرار دارد که قصد داریم هم زمان با سوژه داخل از منظره پشت پنجره نیز عکاسی کنیم. یعنی در یک قاب هر دوی این ها را داشته باشیم.مقدار دیافراگم فضای داخلی را اندازه میگیریم مثلا حدود4 می باشد.یک شات میگیریم. میبینیم که سوژه به درستی ثیت شده ولی منظره پشت پنجره به اور اکسپز یا پر نور شده.برای حل این مشکل باید دیافراگرام بیرون از پنجره را اندازه گیری میکنیم.مثلا 18 میشود.اینبار وقتی شاتر دوربین عکاسی را میزنیم میبینیم که فضای خارجی به درستی ثبت شده ولی فضای داخلی بسیار تاریک یا آندر اکسپز شده است.حالا باید برای حل این مشکل چیکار کنیم؟

خوب طبیعی است که برای حل این مشکل یا باید نور داخلی را اینقدر بالا ببریم که به حدود دیافراگم بیرون یعنی 18 برسد که برای اینکار باید از منابع نور گرانقیمت استفاده کنیم که ممکن است همیشه در دسترسمان نباشد یا اینکه نور خارجی را کم کنیم که در آن صورت نیاز به فیلتر های بزرگ nd داریم که بسیار گران قیمت هستند و برای نصب آن ها باید زمان بسیار زیادی صرف شود.

یکی از را های حل این مشکل استفاده از تکنیک HDR اچ در آر است.در این تکنیک ما ابتدا نیازمند یک سه پایه هستیم. چون باید دو تا عکس بدون تغییر قاب داشته باشیم. دوربین را روی سه پایه میگزاریم و ابتدا سوژه داخلی را نورسنجی میکنیم عکاسی میکنیم . بعد بدون اینکه دوربین کوچکترین تکونی بخورد نورسنجی را برای نور خارجی انجام میدهیم.باید توجه کنیم به این دو نکته که اولا فوکوس دوربین نباید عوض شود همچنین برای نورسنجی نور خارجی از تغییر دیافراگم اجتناب کنبم و فقط سرعت شاتر را تغییر دهیم.عکاسی میکنیم.یکبار دیگر هم عکاسی میکنیم و این بار سرعت شاتر را بین این مقدار اولی و مقدار دومی قرار میدهیم و عکاسی میکنیم. بعد از انجام این کار عکس هارا به نرافزار های تولید عکس HDR می سپاریم. این نرم افزاها قسمت های آندراکسپز و اوراکسپز را از دورن عکس های حذف میکنند و قسمت های با اکسپز درست را جایگزین آن میکنن و یک عکس hdr  به شما تحویل می دهند.

در دوربین های جدید قابلیت عکاسی HDR  به قابلیت های دوربین اضافه شده. و فقط کافی است که شما نور سوژه اصلی خود را به درستی نور سنجی کنید. دوربین به طور خوردکار عکس دوم را میگیرد و کار ویرایش آن را انجام میدهد.فقط باید توجه داشته باشید که استفاده از سه پایه در این روش نیز دارای اهمیت زیادی است.

در عکاسی صنعتی و عکاسی تبلیغاتی و همچنین عکاسی حرفه ای از این دست تکنیک ها کاربرد های فراوان دارد که در مقالات بعدی به معرفی تکنیک های دیگر عکاسی میپردازم.

 

محمد غزازانی

استودیو کارکیا